spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeTENSIUNI ÎN COALIȚIE/ Dragnea: PSD încă așteaptă explicațiile lui Tăriceanu

TENSIUNI ÎN COALIȚIE/ Dragnea: PSD încă așteaptă explicațiile lui Tăriceanu

-

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Parlament, că încă aşteaptă ca preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să explice de ce a afirmat că România nu este pregătită să preia şefia rotativă a Consiliului UE.

„Eu trebuie să primesc răspuns, şi o să îl primesc, nu eu personal, ci partidul, la afirmaţia care se referă la incapacitatea României de a gestiona preşedinţia Consiliului UE, asta mi se pare o afirmaţie foarte serioasă şi dacă există argumente vreau să le discutăm, dacă nu există trebuie să nu mai folosim această expresie pentru că nu există niciun motiv, Guvernul este pregătit. Cred că e bine să nu ne jucăm cu vorbele”, a spus liderul PSD Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.

- Advertisement -

La remarca jurnaliştilor că Tăriceanu a făcut afirmaţia despre Consiliul UE cu referire la faptul că există o luptă politică totală în România, Dragnea a spus că doar într-o societate utopică poate exista „concordie generală”.

„Conflict politic va fi în permanenţă, o societate ideală nu poate exista, asta este o utopie. Să sperăm noi că vom realiza o concordie generală şi toate partidele din România şi deasupra tuturor preşedintele Iohannis vor fi aşa, într-o concordie generală, înseamnă că suntem prea idealişti. Asta ar fi o societate utopică care nu poate exista nicăieri în lume, poate doar în sistemele dictatoriale unde chiar dacă ai o nemulţumire ţi-o spui în baie sau în gând”, a declarat liderul PSD.

- Advertisement -

„Înainte să ne uităm pe principiile unora, principiile noastre, principiile altora, trebuie să vedem dacă ne putem aşeza la aceeaşi masă să avem nişte obiective comune. Acord trimis ca să fie semnat prin poştă nu ştiu dacă are vreun efect”, a arătat Dragnea.

Chestionat, în acest context, dacă sunt tensiuni în coaliţia de guvernare între PSD şi ALDE, Dragnea a răspuns: „Nu, eu mi-am luat tensiunea şi e în regulă”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, despre afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu că România nu este pregătită să preia preşedinţia rotativă a Consiliului UE, că nu a citit tot ce a scris liderul Senatului, dar că ştie de la prim-ministru că Guvernul este „foarte pregătit”. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Parlament, legat de afirmaţia lui Tăriceanu că statul român „este în grafic” din punct de vedere organizatoric pentru şefia Consiliului UE.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că, în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img