Telenovela întâlnirii Cioloș-Iohannis: EXPLICAȚIILE PREMIERULUI

0
2452

O întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, anunţată de guvern pentru ora 10.00, azi, a dispărut de pe agenda premierului, anunță Evenimentul Zilei. În cadrul discuției urma să se discute despre noua propunere pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene.

Anularea întâlnirii nu a fost explicată în nici un fel.

UPDATE: Premierul Dacian Cioloș a anunțat că miercuri va avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în opinia sa șeful statului fiind cel care „poate spune mai multe” legat de eventuale nemulțumiri pe care le are față de executiv.

Decizia urmează atacului președintelui Iohannis la adresa guvernului Cioloș despre care a spus că nu este guvernul său.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat într-un discurs ţinut luni la Timişoara că sunt unele lucruri care îl nemulţumesc la actualul Guvern, însă acest Guvern nu este al lui.

”Vremea în care preşedintele lua locul premierul a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstare şi viaţa oamenilor sau bunul mers al ţării. Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest Guvern ca şi cum ar fi al meu. Nu e Guvernul meu! Acest Guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an generată de o situaţie de criză şi la care au subscris toate partidele politice. Este Guvernul României. Şi tocmai, în perspectiva acestor alegeri, cred că a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice pe care aştept să le văd de la partidele politice”, a subliniat Iohannis.