spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinTelenovela de la Moldova Nouă, fraudarea alegerilor și prăbușirea Statului Român CONTROVERSA...

Telenovela de la Moldova Nouă, fraudarea alegerilor și prăbușirea Statului Român CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

La Moldova Nouă (Caraș Severin), alegerile s-au anulat și un nou tur de scrutin va avea loc pe 11 octombrie. Primarului în exercițiu și câștigătorul alegerilor din 27 septembrie, Adrian Torma, i s-a interzis o nouă candidatură pe motiv că ar fi fraudat alegerile. Prin alte zone din țară, inclusiv în București, sunt scandaluri cu acuzații de fraudă electorală de o parte și de alta. Greu de spus cine are dreptate, dar din tot acest scandal pierde bruma de democrație românească, iar încrederea în instituțiile statului se prăbusește.

Telenovela de la Moldova Nouă. Adrian Torma a fost ales acum 4 ani primar din partea PNL. A intrat apoi în conflict cu șeful PNL Caraș Severin, Marcel Vela, ministru de interne în funcție. A fost dat afară și a ajuns la PSD. În primul mandat a vrut să-și dea demisia de mai multe ori, dar de fiecare dată a revenit. Când și-a depus candidatura pentru al doilea mandat a fost contestat și inițial i-a fost anulată candidatura. A câștigat în instanță, a candidat și a învins. Pentru câteva zile deoarece BEC a anulat alegerile și i-a interzis să mai candideze. În bătălia de la Moldova Nouă s-a implicat pe de o parte Sorin Grindeanu care a dorit un scor bun pentru PSD, Carașul fiind județul său de suflet. De cealealtă parte Marcel Vela care a și învins la Consiliul Județean cu omul de afaceri Romeo Dunca. O bătălie între ”corifei”, cum s-ar spune. 

Nu suntem în măsură să ne dăm cu părerea dacă la Moldova Nouă, S1, S5 sau în alte părți au avut loc sau nu fraude. Dar ceea ce putem observa sunt diferențele de abordare ale BEC: la s5 se pot renumăra voturile, la s1 nu, la Moldova Nouă chiar se anulează alegerile. 

Un cetățean onest nu poate să nu observe că pentru unii e mumă, pentru alții ciumă. Fapt care scade și mai mult încrederea în instituțiile statului. Oricum cetățenii au dat un vot de blam prin prezența mică la vot. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...