spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăAnalizeTehnologie germană în premieră pentru drumul expres care va ocoli orașul Giurgiu...

Tehnologie germană în premieră pentru drumul expres care va ocoli orașul Giurgiu la podul spre Bulgaria

-

Lucrările la drumul expres care va ocoli orașul Giurgiu și va ajunge direct în vama cu Bulgaria se află într-un stadiu avansat.Drumul de legătură DN5 – Podul Prieteniei este un proiect de 5,72 km lungime și va avea 4 benzi cu parapet median.Realizarea drumului se bazează pe o tehnologie folosită în premieră în România: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.Utilajele care lucrează la acest drum au fost aduse direct din Germania, pentru prima dată în România, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

Cu ajutorul lor, se toarnă până la 1.300 de mc de beton pe zi.Pentru PNL, investițiile în infrastructură sunt o prioritate. Contractul pentru Drumul de Legătură DN 5 – Podul Prieteniei a fost semnat în noiembrie 2019, în prima lună a guvernării liberale. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în octombrie 2020.Vom avea un drum modern care va asigura o conexiune rapidă cu Vama Giurgiu și Podul Prieteniei spre Ruse, mai spune Horga.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...