spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeȚările UE, inclusiv aliații convinși ai Ucrainei, Estonia și Lituania, au achiziționat...

Țările UE, inclusiv aliații convinși ai Ucrainei, Estonia și Lituania, au achiziționat în acest an gaze naturale lichefiate rusești în valoare de 6,1 miliarde de euro

-

Țările UE, inclusiv aliații convinși ai Ucrainei, Estonia și Lituania, au achiziționat în acest an gaze naturale lichefiate rusești în valoare de 6,1 miliarde de euro, relatează Telegraph, citând Eurostat.

Spania și Belgia sunt cei mai mari clienți ai Rusiei în Uniunea Europeană. Potrivit calculelor Institutului de Economie Energetică și Analiză Financiară (IEEFA), achizițiile de acolo au crescut cu 50% față de anul trecut. Din ianuarie până în octombrie, Madrid a achiziționat 5,21 miliarde de metri cubi, Bruxelles – 3,14. Franța este și ea în top.Ponderea importurilor rusești de GNL în Spania este de 26,5%, în Belgia – 37,2.

- Advertisement -

Potrivit companiei franceze Kpler (specializată în colectarea de informații despre piețele de mărfuri), GNL rusesc reprezintă 16% din totalul importurilor UE. Moscova este pe locul doi după Washington aici.

„UE consideră că GNL este temporar în timpul tranziției la hidrogen și sursele de energie regenerabilă ca parte a ideologiei ecologice. Dar Europa nu va putea folosi GNL în locul gazului rusesc din conducte. Și iarna rece prezisă și redresarea cererii în China. cel mai probabil va avea ca rezultat prețuri mai mari la scară globală”, spune Vadim Petrov, vicepreședintele grupului de lucru Agenda Arctică al Ministerului Resurselor Naturale din Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img