spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeServiciile de informații militare israeliene știau cu un an înainte despre planurile...

Serviciile de informații militare israeliene știau cu un an înainte despre planurile Hamas de a începe ostilitățile

-

Serviciile de informații militare israeliene știau cu un an înainte despre planurile Hamas de a începe ostilitățile, informațiile au fost transferate Serviciului General de Securitate (Shin Bet), dar Tel Aviv nu era pregătit pentru amenințare, scrie ziarul Haaretz, citând fără nume. oficiali ai Ministerului israelian al Apărării.

Cu mai bine de un an înainte de atacul masiv al Hamas asupra Israelului de luna trecută, serviciile militare de informații aveau informații detaliate despre planul grupului, au declarat oficialii Departamentului Apărării.

- Advertisement -

Interlocutorii publicației au clarificat că conducerea politică israeliană era familiarizată cu cel puțin unele date de informații.

„Israelul nu s-a pregătit în mod adecvat pentru amenințare și nu părea să creadă că liderul Hamas din Gaza Yahya Sinwar intenționează să pună în aplicare acest plan”, scrie ziarul.

- Advertisement -

Un ofițer superior de informații militare israeliene a numit un avertisment detaliat care prezicea un atac Hamas la începutul lunii octombrie drept „scenariu imaginar”, a raportat Financial Times.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img