”Țările deștepte” în opinia cancelarului austriac Kurz. ROMÂNIA NU E PRINTRE ELE

0
297
(200403) -- VIENNA, April 3, 2020 (Xinhua) -- Austrian Chancellor Sebastian Kurz wearing a face mask attends a session of Austria's lower house of parliament in Vienna, Austria, April 3., Image: 511999242, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Xinhua News / Profimedia

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat vineri că a participat la o videoconferinţă cu liderii altor ţări ”deştepte”, cu privire la combaterea pandemiei de COVID-19, informează site-ul de ştiri thelocal.at, transmite Agerpres.

Kurz a spus că ţările respective sunt Australia, Noua Zeelandă, Israel, Danemarca, Republica Cehă şi Grecia, care, la fel ca Austria, ”au reacţionat rapid şi intens şi astfel au putut trece prin criză mai bine decât altele”. Din acest grup face parte şi Singapore, dar premierul acestei ţări nu a putut participa la videconferinţă din cauza unor dificultăţi tehnice.

”Geografia (ţărilor respective) este foarte diferită, dar ele sunt ţări mai mici, ţări deştepte”, a spus şeful executivului austriac, adăugând că videoconferinţa s-a concentrat pe ”modul în care ţările pot reporni cel mai bine, pot stimula economia şi pot ţine virusul sub control în acelaşi timp”.

Kurz a adăugat că cercetători din ţările menţionate vor coopera pentru crearea unui vaccin şi pentru tratamente împotriva COVID-19. Obiectivul este ca statele respective să nu devină dependente de superputerile mondiale în reacţia la criză.