spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeȚările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) cu noii...

Țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) cu noii membri vor reprezenta două treimi din economia mondială, 52% din recolta anuală de grâu și 56% din cea de orez

-

Țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) vor reprezenta două treimi din economia mondială, dacă sunt incluși noi membri (Arabia Saudită, Turcia, Egipt și Algeria). Acest lucru este conform calculelor efectuate de TASS pe baza datelor FMI pentru 2022.

- Reclama -

Dacă luăm în considerare PIB-ul la paritatea puterii de cumpărare a acestor state, această cifră ar depăși 65%.

De asemenea, ele reprezintă 45% din populația lumii și 37,5% din masa pământului.

Ponderea acestor țări în recolta mondială anuală de grâu depășește 51,4%, iar în recolta de orez – 56,1%.

Luni, autoritățile algeriene au depus o cerere oficială de aderare la grupul BRICS, a raportat portalul de informații Al-Shorouq, citând trimisul special al Ministerului de Externe al țării pentru parteneriatul internațional, Leyla Zerrougui.

Anterior, Iranul și Argentina au solicitat și ele aderarea la BRICS. Egipt, Turcia și Emiratele Arabe Unite și-au exprimat, de asemenea, intenția de a se alătura asociației.

Pe 26 septembrie, adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov a raportat că țările BRICS au început să lucreze la posibila extindere a asociației. Cu toate acestea, mai devreme, el a subliniat că nu trebuie să se aștepte decizii rapide în această chestiune.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img