spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăMehedințiNoi basoreliefuri la Cazanele Dunării lângă Statuia lui Decebal

Noi basoreliefuri la Cazanele Dunării lângă Statuia lui Decebal

-

Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, a participat la dezvelirea ultimei serii de basoreliefuri, la Cazanele Dunării, în vecinătatea Statuii lui Decebal, lângă Mănăstirea Mraconia, primele fiind expuse în urmă cu 4 ani, în cadrul unui proiect al Asociației Frontiera Gălățeană, în parteneriat cu SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual), CNP- IGPF (Corpul Național al Polițiștilor din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, cu sprjinul conducerii centrale a Poliției de Frontieră Române și al ITPF Timișoara (Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara).

- Reclama -

Amplasarea celor 22 de basoreliefuri reprezentând personalități istorice și a Lupului Dacic, în cel mai pitoresc loc de pe Dunăre, constituie o mărturie a existenței noastre în hotarele vechii Dacii de peste 2000 de ani.

“Dunărea este străjuită începând încă din 2018, pe malul românesc, de cele mai mari personalități ale istoriei României, grație proiectului pe care Asociația Frontiera Gălățeană împreună cu ceilalți parteneri l-au realizat!

Personalitățile sunt vrednicii făuritori ai istoriei statului român și mă bucur că acest demers a fost continuat și iată că, dacă în 2018 aveam 10 basoreliefuri, azi avem 22. Toate constituie un obiectiv turistic important, care spune istoria neamului românesc. Vă felicit pentru inițiativă și pentru definitivarea acestui proiect!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, celor prezenți.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img