AcasăPoliticaTăriceanu: Vrem ca anumiți oameni cu funcții importante în stat să se...

Tăriceanu: Vrem ca anumiți oameni cu funcții importante în stat să se distingă stând la cozi ?

-

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, în legătură cu relatările din presă potrivit cărora el a eludat coada formată la Direcția de pașapoarte și eliberare permise, că există o doză imensă de populism în România și că nu a văzut și nu ar fi de dorit ca prim-miniștri, miniștri, președintele țării să facă exercițiul de a sta la coadă.

„Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiți oameni cu funcții importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefirești fără îndoială și pe care și eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcția respectivă, cum își gestionează timpul ? Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat”, a spus Tăriceanu, la B1 Tv, explicând situația relatată în media, potrivit căreia el a eludat săptămâna trecută coada la DRPCIV pentru a-și reînnoi permisul de conducere

De asemenea, președintele Senatului a afirmat că acea coadă nu a fost de 1.000 de persoane, în condițiile în care șeful instituției i-a relatat că în acel moment se eliberau între 200 și 400 de permise de conducere pe zi.

„Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri, președintele țării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exercițiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă. Am avut această ocazie să vorbesc cu șeful instituției și care mi-a spus: ‘În momentul de față se eliberează între 200 și 400 de permise pe zi”. Deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că știrea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 și 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în același loc și Bucureștiul și Ilfovul și au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan”, a menționat Tăriceanu.

El a adăugat, în context, că în România, conform legii, înalți oficiali beneficiază de un sistem de protecție asigurat de SPP.

„Există anumite protocoale între SPP și instituții în cazul în care un oficial, eu sau altul care beneficiază de aceste dispozitive, are nevoie să meargă într-o instituție publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări și modul de funcționare. Pentru că există anumite considerente de securitate care funcționează în egală măsură și în România și în alte state (…) în așa fel încât să se evite situații, incidente”, a precizat Tăriceanu.

Totodată, președintele Senatului a mai explicat că a fost să-și preschimbe permisul, a depus un dosar, a plătit taxa la CEC și a fost chemat la ora 4,30 să-și ridice documentul. „Mi-au transmis cei de la SPP: ‘trebuie să ne prezentăm la 8 fără 20 să depunem dosarul’. (…) Pe baza informațiilor care au apărut în presă, probabil cineva din interiorul instituției a anunțat. Nu începuse încă programul de lucru, oficial, cu publicul. Am venit după aceea, seara, să ridic permisul. Erau câteva persoane la rând”, a mai susținut Tăriceanu.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...