spot_img
19.8 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăPoliticaTăriceanu după ce Daniel Constantin a încercat să blocheze conturile ALDE: Întrăm...

Tăriceanu după ce Daniel Constantin a încercat să blocheze conturile ALDE: Întrăm într-o fază urâtă

-

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că Daniel Constantin, celălalt copreședinte al formațiunii, a încercat să blocheze conturile partidului, demers care se bazează pe acțiunea pe care acesta a introdus-o în justiție împotriva deciziilor Delegației Permanente de convocare a Congresului.

„Cel puțin teoretic suntem încă colegi (cu Daniel Constantin — n.r.). Sigur că nu pot să nu remarc o serie de acțiuni pe care le-a întreprins în ultima vreme, chiar și astăzi încercarea de blocare a conturilor partidului. Încercarea de blocare a conturilor partidului se bazează pe acțiunea pe care a introdus-o în justiție împotriva deciziilor Delegației Permanente de a demara procedurile de organizare a Congresului”, a afirmat Tăriceanu la Antena 3.

Potrivit lui Tăriceanu, aceasta este „faza urâtă a acțiunii politice”, care duce până la urmă la „un divorț iremediabil”.

„Deci, intrăm într-o fază, aș spune, urâtă a acțiunii politice. Unii oameni așa înțeleg că trebuie să acționeze, din păcate, și sigur că nu face decât, până la urmă, să ducă la un divorț iremediabil. Lucrurile din această fază e greu să revină la normalitate”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a susținut că Daniel Constantin face un joc personal, acesta având și „alte resorturi”.

„Fără îndoială că este un joc personal și probabil că sunt și alte resorturi, pe care nu le cunosc exact, dar încerc să le intuiesc. Ceea ce s-a dorit înainte de alegeri nu s-a reușit, și anume scoaterea din cursă a ALDE în așa fel încât să nu putem să facem o majoritate împreună cu PSD, ci să se construiască o majoritate în cealaltă parte a spectrului politic. Dacă înainte de alegeri nu a mers lucrul acesta, jocul acesta continuă și continuă cu insistență. Și colegii mei și eu, personal, suntem mai preocupați însă de altceva, suntem mai preocupați ca acțiunea guvernamentală să aibă susținerea parlamentară necesară pe care o are, suntem mai preocupați să ne ducem la îndeplinire obiectivele asumate prin programul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...