spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriTăriceanu acuză că țara e plină de acoperiți

Tăriceanu acuză că țara e plină de acoperiți

-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că atât în partide cât şi „în multe locuri” există oameni care răspund la duble comenzi, el susţinând că, în Parlament, comisiile de control al serviciilor de informaţii ar trebui să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin cele despre operaţiunile în curs de desfăşurare.

„Sunt oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partid, ci în multe locuri. Cine are urechi să audă! (…) Un rol mare îl vor avea comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. Sa aibă puteri suplimentare… Eu cred că comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii ar trebui să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele în curs de desfăşurare, unde, când informaţiile transpiră, rişti să se compromită operaţiunile respective. În rest, aşa cum se întâmplă în toată lumea democratică, comisiile de specialitate, cele care sunt abilitate să verifice activitatea serviciilor, nu au niciun fel de limită. Pot să se uite la modul în care sunt construite bugetele, la modul în care sunt organizate în interior, care sunt reglementările interioare, care este modul de acţiune. Dacă nu vom ajunge la lucrul acesta, atunci în continuare o să avem persoane cu comandă dublă peste tot, începând cu partidele, mergând cu mediul economic şi poate… terminând cu presa”, a spus Tăriceanu, joi, la Senat.

- Advertisement -

Întrebat dacă Autoritatea pentru interceptarea convorbirilor telefonice îşi va găsi soluţionarea tot în Comisia pentru controlul activităţii SRI, Tăriceanu a spus: „Va fi un bun prilej să discutăm la pachet aceste chestiuni. Nu am stabilit încă. Voi discuta cu cei care sunt în comisie dacă e util să punem la pachet. Nu ar fi o idee greşită”. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img