Tăpălagă: Iohannis nici măcar nu i-a mulțumit lui Kovesi

0
240

Președintele Klaus Iohannis a provocat un val de dezamăgire în rândul opiniei publice din cauza modului dezastruos în care a gestionat decizia revocării șefei DNA. Orice om rațional înțelege că președintele trebuia, după o lună de eschivări, să respecte decizia Curții Constituționale. Nu avea altă opțiune. Nimeni nu pricepe însă de ce a făcut-o fără luptă și atât de puțin elegant.Nu a cerut clarificări de la Curte, așa cum s-ar fi așteptat mulți după atâtea săptămâni dedicate cititului. N-a găsit o soluție pentru a o recupera într-un fel pe Kovesi, lăsând neplăcuta impresie că abia aștepta să scape de ea, scrie pe G4 Media unul din susținătorii fostei șefe a DNA, jurnalistul Dan Tăpălagă.

N-a avut măcar un cuvânt de mulțumire pentru serviciile făcute de șefa DNA statului român, n-a făcut nici cel mai mic gest din care să rezulte, într-un moment atât de delicat, că-i apreciză activitatea.În fine, nu a avut curajul să-și asume decizia, trimițându-și purtătorul de cuvânt să anunțe revocarea. O atitudine la prima vedere de neînțeles, dar explicații există. Singura ieșire din scenă pe care șefa DNA ar fi fost dispusă să o accepte ar fi fost o numire la Curtea Constituțională din partea președintelui. Momentul a fost însă ratat, iar în loc să plece judecătorul Petre Lăzăroiu de la CCR a demisionat consilierul prezidențial Simina Tănăsescu de la Cotroceni.Toate informațiile indică faptul că președintele Klaus Iohannis a sperat până în ultimul moment că Laura Codruta Kovesi va pleca singură, mai scrie Tăpălagă.

Klaus Iohannis și-a anunțat pe 23 iunie intenția de a candida pentru un nou mandat. Astăzi, după revocarea șefei DNA într-un manieră nedreaptă, mulți se întreabă dacă mai merită votul lor. O altă întrebare legitimă este dacă nu cumva mandatul președintelui s-a încheiat deja, este concluzia acestuia.