spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriScandalul de la DNA continuă cu noul procuror șef interimar

Scandalul de la DNA continuă cu noul procuror șef interimar

-

Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o, luni, pe Anca Jurma, consilierul lui Laura Codruța Kovesi, pentru a ocupa funcţia de procuror-şef interimar al DNA , potrivit unui anunţ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţei şi Justiţie (PÎCCJ). Ministerul Justiţiei a anunţat că organizează în perioada 9 iulie -30 iulie 2018 selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

- Reclama -

Procurorul Anca Jurma, delegată de către Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA, a deţinut două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă aceasta nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani.

Anca Jurma este născută în anul 1966, şi deţine, în prezent, funcţia procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), însă este un magistrat care nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani.

Despre Anca Jurma Lumeajustitiei.ro a prezentat dovezi ca aceasta se intretine copios, ori de cate ori are ocazia, cu fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei si cu eminenta cenusie a SRI, generalul Florian Coldea, care a bagat ilegal Justitia sub puterea serviciilor prin intermediul unor protocoale ilegale.

La reuniunea din Parlamentul European de la Bruxelles (n.red-octimbrie 2017), șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost însoțită de noul său om de taină din DNA, Anca Jurma, fiica fostului Procuror General al Romaniei din vremea lui Ion Iliescu, Nicolae Cochinescu, care i-a luat locul vestitei Dana Titian, cercetata disciplinar in urma controlului Inspectiei CSM de la DNA si care acum trebuie tinuta mai la fereala de ochii lumii, scria la aceea vreme Lumea Justiției

Interesante sunt dosarele în care tatăl actualului om de casă al lui Kovesi a fost implicat, precum și o întâmplare din 2007,mai nota Lumea Justiției

Nicolae Cochinescu a fost între anii 1973-1990 procuror la Procuratura Generală a R.S. România. La data de 17 aprilie 1990 a fost numit în funcția de prim-adjunct al procurorului general al României. El a făcut parte din comisia de cercetare a conflictelor din martie 1990 de la Tg. Mureș, fiind acuzat că a mascat cauzele reale ale evenimentelor tragice de atunci. De asemenea, a mai fost acuzat și de blocarea anchetelor privind vinovații genocidului din perioada Revoluției din decembrie 1989 și cele privind vinovații mineriadelor din 1990.

Nicolae Cochinescu a fost eliberat din funcția de prim-adjunct al procurorului general prin Decretul nr.53 din 15 aprilie 1993, fiind numit în funcția de procuror general financiar la Curtea de Conturi.

După un stagiu la Curtea de Conturi (1993-1996), Nicolae Cochinescu a fost numit prin Decretul nr.334 din 27 august 1996 al președintelui Ion Iliescu în funcția de procuror general la Parchetul General de pe lângă Curtea Supremă de Justiție. În urma alegerilor parlamentare și prezidențiale din 27 noiembrie 1996, a avut loc schimbarea puterii politice în România. Prin Decretul nr.469 din 25 august 1997 al președintelui Emil Constantinescu, Nicolae Cochinescu a fost eliberat din funcția de Procuror general al României începând cu data de 26 august 1997.

Numele lui Cochinescu a fost pomenit în scandalul judecătorilor CCR santajați de fostul șef operativ al SRI, Florian Coldea.

Chiar Mircea Geoană, liderul de la aceea vreme al PSD,  a formulat o astfel de acuzație public.

Cu ce aş putea fi şantajat, domnule Mircea Geoană?, i-a răspuns atunci Cochinescu.

Mircea Geoană a prezentat atunci două note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situaţia dosarelor a trei judecători, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu.

Florian Coldea a negat acuzaţiile lui Mircea Geoană, susţinând că însemnările erau simple note de birou, de uz intern.

La Antena 3, George Cristian Maior, șeful SRI de la aceea vreme, a recunoscut că nu-i era străin faptul că adjunctul său Florian Coldea s-a interesat de dosarele judecătorilor, însă a afirmat că nu ştie cum au ajuns notele scrise de acesta la liderul PSD Mircea Geoană.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...