Surse Hezbollah: Prizonierii ISIS vor fi duşi în Siberia în tabere de reeducare prin muncă/ Cel mai important proiect industrial al Rusiei, în următorii 10 ani

0
1575

Surse ale Hezbollah, o grupare siita apropiata Teheranului, și care luptă în Siria alături de coaliția Rusia-Iran-China afirma ca între Vladimir Putin si Bashar Al-Assad ar exista o întelegere privitoare la prizonierii de razboi pe care Siria îi va captura de-acum înainte, cu precadere ISIS. Cei care nu sunt cetateni sirieni, ca si instructorii lor sauditi, qatarezi, kuwaitieni, turci si din Emiratele Arabe Unite, luati prizonieri de armata siriana, vor trebui predati rusilor. Conform întelegerii, rusii îi vor îmbarca pe loc, la bordul avioanelor de transport AN-124 care cara zilnic armament si munitii în Siria, pe prizonierii ISIS, la drumul de întoarcere în Rusia, scrie russiatoday.ro.

Ei vor fi duși să muncească pe cîmpul petrolifer Vankor, din nordul provinciei siberiene Krasnoyarsk, care  ar contine 520 milioane de tone de titei si 95 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Acesta este cel mai important proiect industrial al Rusiei, în urmatorii 10 ani.

Rusia spera sa acopere deficitul de forta de munca prin crearea de tabere de re-educare prin munca a prizonierilor ISIS, capturati în Siria.

Temperaturile minime înregistrate în fiecare an aici se apropie de -62 grade C, fiind iarna cu temperature de sub zero grade cam opt luni din an. Orice fost ”taietor de capete”, evadat din taberele construite de rusi, trebuie sa stie ca pîna la prima asezare omeneasca sunt 1.000 km si zona e plina de ursi polari, atenționează Rt.ro.