spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExternePreședintele kurd Masoud Barzani, aliatul SUA, a anunțat susținerea Rusiei/ Ambasadorul american...

Președintele kurd Masoud Barzani, aliatul SUA, a anunțat susținerea Rusiei/ Ambasadorul american în Irak a venit la câteva ore să îl bage în sedință

-

„Regiunea Kurdistan salută Rusia dacă ajută Peshmerga, armata kurzilor irakieni, în războiul împotriva ISIS,” a declarat președintele regiunii Masoud Barzani într-o declarație făcută sâmbătă seară la Erbil, capitala Kurdistanului irakian. 

- Reclama -

Barzani a susținut în declarație că este benefică implicarea Rusiei în lupta împotriva ISIS, pe care o susține și o salută.

În acest moment are loc o ofensivă ISIS împotriva zonelor kurde. 1300 de kurzi au murit în aceste lupte din august anul trecut.

Declarația lui Masoud Barzani a provocat nemulțumirea americanilor.

Duminică seară, ambasadorul american la Bagdad s-a deplasat la Erbil pentru o întrevedere între patru ochi cu acesta.

Stuart Jones, ambasadorul american la Bagdad, a fost prezentat de portalul de știri kurd, Rudvaw, duminică seară la Erbil într-o discuție cu Barzani. Jones a exprimat condoleanțe pentru pierderile suferite de kurzi.

Jones a vorbit cu Barzani de salutul de bun venit adresat de acesta rușilor cu o zi înainte, dar președinția kurdă nu a dat detalii, subliniind că SUA ar fi promis doar sprijin împotriva ISIS.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img