spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăSpecialSURSE: Doi primari duşi la DNA în dosarul poliţiştilor corupţi din...

SURSE: Doi primari duşi la DNA în dosarul poliţiştilor corupţi din IPJ Bistriţa

-

Primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, şi primarul comunei Mărişelu, Toma Someşan au fost duşi la DNA pentru a fi audiaţi în dosarul poliţiştilor corupţi din Bistriţa-Năsăud, susţin surse ale Gazetei de Bistriţa.

Comisarul şef Ioan Ovidiu Mureşan, comisarul şef Roberto Hasnăş şi inspectorul principal Leon Cloşcă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pe 25 noiembrie, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi fapte de corupţie.

- Advertisement -

În luna iunie, în Mărişelu un tren a lovit o căruţă, rezultând decesul unei persoane şi rănirea alteia. Roberto Hasnăş a apelat la un apropiat al primarului comunei Mărişelu, Toma Someşan, pe care l-a rugat să-i obţină un act din care să rezulte că drumul respectiv nu era deschis circulaţiei rutiere. Pe baza acestui act, Hasnăş a luat legătura cu Direcţia Poliţiei Rutiere din IGPR, unde a raportat că e vorba despre un drum de hotar, pasând astfel cercetarea evenimentului Poliţiei Transporturi Feroviare.

Hasnăş a apelat şi la primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, de două ori pentru a schimba din pix statutul unor drumuri.

- Advertisement -

Astfel, la finalul lunii septembrie, în Nimigea pe un drum de pietriş, deschis circulaţiei publice, are loc un accident cu victime.

„Deşi subordonatul îi comunică faptul că aflase de la primar că drumul respectiv este deschis circulaţiei publice, Hasnăş Roberto îi solicită să îl determine pe primar să elibereze un act prin care să ateste în mod mincinos faptul că acel drum nu este drum public, scopul urmărit de comisarul şef fiind acela de a nu raporta producerea unui accident rutier cu victime. În cele din urmă, Hasnăş Roberto s-a deplasat personal la primarul şi secretarul comunei Nimigea, determinându-i pe aceştia să îi elibereze un act în care s-a menţionat că acel drum „nu este reglementat circulaţiei”, fapt pe care Hasnăş Roberto îl raportează telefonic lui Mureşan Ioan Ovidiu”, precizează procurorii DNA.
Şi inspectorul principal Leon Cloşcă îi ordonă unui subordonat de-al său, agentul Gigi Stoian, să modifice nişte menţiuni cu privire la un accident rutier produs în satul Mogoşeni, comuna Nimigea, în urma căruia victima a decedat. Pentru a muşamaliza accidentul, Cloşcă îi spune poliţistului din subordine să scrie că respectivul eveniment ar fi avut loc pe un „drum de pământ”, care ar fi fost închis, fiind în lucru.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img