spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeSURSE- Decizie în PNL: Majorarea salariilor profesorilor va ajunge la peste 50...

SURSE- Decizie în PNL: Majorarea salariilor profesorilor va ajunge la peste 50 la sută în august 2024

-

Marți seara, la sediul PNL a avut loc o discuție pe marginea bugetului pentru 2024. La întâlnire au participat președintele Nicolae Ciucă, ministrul finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și grupul fiscal al partidului.

În urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină pentru 2024 o creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.
Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi una record per ansamblu. Va fi o creștere istorică de 57 la sută. Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie. Și bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș este unul cu o majorare la fel de spectaculoasă, de aproximativ 60 la suta.

- Advertisement -

De asemenea, și Ministerul Transporturlor și Ministerul Mediului vor primi fonduri importante pentru modernizarea României, conform gândirii cu care PNL va merge la discuțiile finale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img