spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăUncategorizedSurpriza in alegerile interne ale democratilor pentru Casa Alba: Joe Biden contra...

Surpriza in alegerile interne ale democratilor pentru Casa Alba: Joe Biden contra Hilary Clinton

-

Vicepreședintele american, Joe Biden, intenționează să se prezinte la primarele democraților pentru prezidențialele din 2016 împotriva lui Hillary Clinton, a informat sâmbătă cotidianul New York Times, potrivit AFP, transmite Agerpres.

Citând anonim persoane care au discutat cu Joe Biden și anturajul acestuia, jurnalul afirmă că, printre alții, directorul de cabinet al vicepreședintelui SUA a început să aibă întâlniri cu donatori democrați și susținători în perspectiva unei candidaturi.

- Advertisement -

New York Times scrie că decesul fiului său Beau, în luna mai, la vârsta de 46 de ani, ar putea să îi influențeze decizia care încă nu a fost luată: Beau Biden l-ar fi încurajat pe tatăl său, 72 de ani, să se lanseze în cursa pentru Casa Albă.

‘Am indicii că intenționează să candideze, ‘, a declarat pentru publicația americană Michael Thornton, un avocat din Boston care îl sprijină pe Joe Biden.

- Advertisement -

Lumea politică din Statele Unite se face ecoul de mai multe luni al unei eventuale candidaturi a vicepreședintelui democrat care, până în prezent, nu și-a făcut cunoscute intențiile.

Hillary Clinton, 67 de ani, este favorita primarelor care vor începe în februarie 2016, însă imaginea sa a fost afectată de mai multe scandaluri, printre care dezvăluirea că a pus în aplicare și a utilizat un sistem de mesagerie privată în perioada când a ocupat funcția de secretar de stat, între 2009 și 2013, fapt ce complică accesul legal la arhivele sale oficiale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img