spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneSuprize în Germania înaintea alegerilor din Brandenburg şi Saxonia

Suprize în Germania înaintea alegerilor din Brandenburg şi Saxonia

-

Partidul ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD, extrema dreaptă) se află aproape la egalitate cu blocul conservator şi cu social-democraţii în sondajele de opinie cu cinci zile înainte de alegerile regionale din landurile Brandenburg şi Saxonia, transmite marţi dpa.

Social Democratic Party (SPD) members vote during an SPD party convention in Berlin, Germany, December 7, 2017. REUTERS/Fabrizio Bensch
- Reclama -

În landul Brandenburg, care înconjoară capitala Berlin, AfD şi Partidul Social-Democrat (SPD) sunt cotate fiecare cu 21% din intenţiile de vot ale electoratului, potrivit unui sondaj realizat de institutul Insa şi publicat de cotidianul Bild.

Ambele partide au urcat în sondajele de opinie în ultimele două luni.

Sondajul arată că actuala coaliţie dintre SPD şi Die Linke nu va putea forma un nou guvern al landului Brandenburg.

În landul Saxonia, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) ar obţine 29% din voturi, iar AfD 25%. Social-democraţii sunt creditaţi cu 8% din intenţiile de vot, situându-se după Die Linke şi Verzi, care ar obţine 15%, respectiv 11% din voturi, ceea ce înseamnă că CDU şi SPD singure nu vor mai putea forma un guvern în acest land. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...