spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăDezvaluiriCLISURA DUNĂRII ȘI DROBETA TURNU SEVERIN APROAPE DE VASELE DE CROAZIERĂ: Decizie...

CLISURA DUNĂRII ȘI DROBETA TURNU SEVERIN APROAPE DE VASELE DE CROAZIERĂ: Decizie importantă a Ministerului Transporturilor

-

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marți la Turnu Severin că porturile de pe malul Dunării aflate în prezent în administrarea APDF Giurgiu vor trece la autoritățile locale.

- Reclama -

Astăzi am făcut încă un pas pentru preluarea Portului Turnu Severin. Așa cum am promis la începutul mandatului de primar, trecerea portului la administrația locală a fost una dintre promisiunile mele. Aflat într-o vizită de lucru în județul Mehedinți, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări că preluarea portului de către municipalitate este într-un stadiu avansat, urmând ca până la sfârșitul anului să se emită hotărârea de guvern în baza căreia se va realiza acest transfer. Știu că nu va fi ușor să administrăm portul, dar îmi asum această sarcină grea, conștient fiind de faptul că avem nevoie de un port modern pentru atragerea de turiști, o faleză modernă și un port comercial care să intensifice dezvoltarea economică a județului. Sunt convins că putem atrage foarte multe fonduri europene care să ne permită să dezvoltăm activitățile turistice și economice în zonă, a scris pe facebook primarului din Drobeta Tunu Severin, Marius Screciu.

Vizita a avut două componente majore, prima parte fiind legată de preluarea porturilor de la Dunăre, aflate în prezent, în administrarea APDF Giurgiu, de către primăriile din Mehedinți, pe raza cărora se află, cu scopul de a le dezvolta și exploata din punct de vedere turistic și comercial. La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, domnul ministru ne-a transmis că decizia ca porturile de la Dunăre să fie transferate autorităților locale s-a luat deja, demersurile pentru Portul Drobeta Turnu Severin fiind avansate. Totodată, primarii din Drobeta Turnu Severin, Orșova, Svinița, Dubova și Gruia au participat la discuțiile care s-au purtat deopotrivă cu domnul ministru, reprezentanții componentei navale din Ministerul Transporturilor și conducerea APDF Giurgiu, toate părțile spunându-și punctul de vedere și solicitând lămuriri cu privire la demersurile oficiale ce trebuie urmate, a scris pe facebook președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Recent Primăria din Drobeta Tunu Severin a reușit realizarea unui contract pentru acostarea vaselor de croazieră pe un ponton în Drobeta Turnu Severin.

Vasele de croazieră pe Dunăre vor acosta și la Drobeta Turnu Severin. Până în acest moment acest lucru nu se întâmpla vasele de crozieră alegând să facă opriri în Serbia.

Am finalizat discuțiile cu tour operatorul Karpaten Turism pentru a acosta vasele de croazieră de pe Dunăre și în Portul Drobeta Turnu Severin. După ani de zile în care ne uitam cum trec navele de croazieră pe Dunăre, din 2020 acestea vor opri și în orașul nostru. Împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, am demarat procedurile de colaborare cu acest tour operator, astfel încât miile de turiști de la bordul acestor nave să viziteze cele două obiective importante ale municipiului, Cetatea Severinului și Muzeul Regiunii Porților de Fier. Urmează ca firma Karpaten Turism să construiască un ponton în zona Piciorului Podului lui Traian, care va fi finalizat în primăvara anului 2020, iar toată zona de acces va fi amenajată cu fonduri de la Primăria Drobeta Turnu Severin, anunța recent primarul Severinului, Marius Screciu.

În jur de 400 de vase de croazieră pe an trec pe Dunăre însă nici unul nu oprește pe teritoriul României

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img