spot_img
1.4 C
București
duminică, ianuarie 16, 2022
AcasăAnalizeSuedia acuză SUA după atacul din Siria

Suedia acuză SUA după atacul din Siria

-

Ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a declarat vineri că atacul american asupra unei baze aeriene siriene, ordonat de președintele Donald Trump ca represalii pentru presupusa responsabilitate a Damascului față de recentul atac cu arme chimice, este problematic din punctul de vedere al dreptului internațional, transmite agenția EFE.

‘Este important ca acțiunile să aibă o bază juridică. Bombardamentul generează îndoieli în ceea ce privește compatibilitatea cu dreptul internațional. Din acest motiv, problema trebuie să revină în Consiliul de Securitate al ONU, care trebuie să-și asume responsabilitatea pentru o soluție politică durabilă’, a indicat șefa diplomației suedeze.

Suedia este în prezent membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Margot Wallstrom a calificat drept ‘disprețuitor’ atacul cu arme chimice în urma căruia circa 80 de civili au fost uciși în nordul Siriei și a anunțat totodată că țara ei, împreună cu alte nouă state din Consiliul de Securitate, a încercat noaptea trecută, fără succes, să ajungă la un consens asupra unei rezoluții prin care să fie inițiată o investigație cu privire la acel atac chimic.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...