spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizeSuedia acuză SUA după atacul din Siria

Suedia acuză SUA după atacul din Siria

-

Ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a declarat vineri că atacul american asupra unei baze aeriene siriene, ordonat de președintele Donald Trump ca represalii pentru presupusa responsabilitate a Damascului față de recentul atac cu arme chimice, este problematic din punctul de vedere al dreptului internațional, transmite agenția EFE.

- Reclama -

‘Este important ca acțiunile să aibă o bază juridică. Bombardamentul generează îndoieli în ceea ce privește compatibilitatea cu dreptul internațional. Din acest motiv, problema trebuie să revină în Consiliul de Securitate al ONU, care trebuie să-și asume responsabilitatea pentru o soluție politică durabilă’, a indicat șefa diplomației suedeze.

Suedia este în prezent membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Margot Wallstrom a calificat drept ‘disprețuitor’ atacul cu arme chimice în urma căruia circa 80 de civili au fost uciși în nordul Siriei și a anunțat totodată că țara ei, împreună cu alte nouă state din Consiliul de Securitate, a încercat noaptea trecută, fără succes, să ajungă la un consens asupra unei rezoluții prin care să fie inițiată o investigație cu privire la acel atac chimic.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img