spot_img
5.6 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizePutin, MIȘCARE STRATEGICĂ CHEIE: Recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului

Putin, MIȘCARE STRATEGICĂ CHEIE: Recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului

-

Rusia recunoaște Ierusalimul de Vest drept capitala Israelului conform unui document al Ministerului rus de Externe obținut exclusiv de cotidianul israelian Jerusalem Post.

- Reclama -

Nici o altă țară din lume nu a recunoscut oficial până acum că o parte a Ierusalimului ar face parte din statul Israel.

Declarația emisă de Ministerul de Externe rus spune: „Ne reafirmăm angajamentul nostru față de principiile aprobate de ONU pentru o soluționare a conflictului palestiniano-israelien, printre care se numără statutul Ierusalimului de Est drept capitala viitorului stat palestinian. În același timp, trebuie să precizăm că, în acest context, am vedea ca Ierusalimul de Vest capitala Israelului „.

Aceasta este o schimbare bruscă a politicii ruse care până acum susținea oficial că Ierusalimul ar trebui să fie parte în cadrul unui regim internațional permanent, notează ziarul israelian.

Poziția Rusiei intervine în mijlocul polemicilor din America privind propunerea președintelui Trump privind mutarea ambasadei americane de la Tel Aviv în Ierusalimul de Vest, fapt care ar reprezenta recunoașterea oficială drept capitală a Statutului Israel.

Ambasadorul Rusiei în Israel se va întâlni zilele următoare cu oficiali ai Ministerului de Externe pentru a discuta despre decizia Moscovei și a implicațiilor sale. Nu există în prezent nici o intenție cu toate acestea de mutare a ambasadei Rusiei la Ierusalim.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img