spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAnalizeSuedezii părinți, o săptămână de concediu suplimentar

Suedezii părinți, o săptămână de concediu suplimentar

-

Când vacanțele sunt pe sfârșite și începutul școlii se apropie, guvernul suedez vine cu o propunere surprinzătoare: zile de vacanță pentru … părinți, odată cu zilele libere ale elevilor, transmite RFI.

Eurotopics reia două opinii din ziarele suedeze pe această temă. Astfel, ziarul Aftonbladet crede că toate familiile din clasa muncitoare  vor avea de câștigat.

- Advertisement -

Școala primară medie suedeză este închisă pentru cinci așa-numite zile de educație continuă, în fiecare an școlar. … Adăugați și diferitele sărbători școlare. Cei care lucrează în birouri pot uneori să lucreze acasă sau să-și aducă copiii la serviciu. Pentru lucrătorii din construcții, angajații din restaurante, lucrătorii din depozite sau din domeniul sănătății nu este așa de ușor. Asistenții medicali nu se pot grăbi acasă după prânz doar pentru că grădinița se închide. Familiile din clasa muncitoare au cele mai multe motive să se bucure de această propunere„.

Expressen se arată însă sceptic:

- Advertisement -

Planul de a oferi fiecărui părinte cinci zile libere arată că, în principiu, este vorba de o săptămână suplimentară de vacanță pentru fiecare părinte. Din punctul de vedere al tacticii electorale, inițiativa este probabil una inteligentă. Social-democrații vizează clasa mijlocie cu precizie chirurgicală. Dar, ca  politică, aceasta este o idee groaznică. … „Săptămânile familiei” ar conduce la încetarea activității părinților suedezi, ceea ce înseamnă că deficitul de forță de muncă deja acut, se va agrava „.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img