Expert ONU acuză Facebook

0
120
(ILLUSTRATION) An illustration dated 23 January 2012 shows the silhouette of a man in front of a screen with the logo of the online network Facebook in Hanover, Germany. Facebook is being criticized again and again for data privacy. Most recently, Facebook has introduced the Timeline, with which Facebook users can share moments of the entire life with other internet users online. Photo: Julian Stratenschulte -ALLIANCE-INFOPHOTO

Fionnuala Ni Aolain, o expertă ONU privind drepturile omului, a făcut apel către Facebook să îşi limiteze definiţia privind terorismul pentru a nu a mai permite guvernelor să reducă la tăcere grupările de opoziţie legitime, scrie Reuters conform News.ro.

„Folosirea unei definiţii atât de largi este îngrijorătoare având în vedere numărul de guverne care caută să catalogheze drept terorism diferite forme de rebeliune sau opoziţie”, a afirmat Ni Aolain în scrisoarea sa adresată fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg.

În scrisoare se arată că Facebook nu ia în considerare grupările rebele înarmate care respectă dreptul internaţional. Ea nu a oferit exemple, dar guvernele care se confruntă cu o opoziţie înarmată, precum în Siria, cataloghează de obicei toţi oponenţii ca fiind terorişti, chiar dacă alte ţări nu sunt de acord.