spot_img
11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFapt DiversSuceava, oraşul fără cinematograf şi fără teatru, candidează pentru titlul de Capitală...

Suceava, oraşul fără cinematograf şi fără teatru, candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

-

Consiliul Local Suceava a decis, vineri, într-o şedinţă extraordinară, să aprobe începerea demersurilor în vederea înscrierii municipiului în competiţia Capitală Culturală Europeană 2021, în contextul paradoxal în care, la ora actuală, oraşul nu beneficiază de un cinematograf sau un teatru, scrie adevarul.ro.

CL Suceava a anunţat că a fost desemnat un grup de lucru care să stabilească strategia culturală a municipiului, urmând ca aceasta să fie finalizată până în 30 septembrie, pentru ca mai apoi să fie adoptată de Consiliul Local. Până în 10 octombrie, municipiul Suceava va depune, la Ministerul Culturii, documentaţia completă pentru înscrierea în competiţia Capitală Culturală Europeană 2021.

- Advertisement -

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost mandatat să acţioneze în numele CJ Suceava pentru a acest proiect. El a declarat că participarea municipiului la competiţia Capitală Culturală Europeană este un proiect care se poate face doar împreună cu CJ, cu Primăria Cernăuţi şi regiunea Cernăuţi, într-un proiect al Bucovinei istorice.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img