SUA susține declarațiile ambasadorului la Chișinău

0
2498

„Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei – aceasta fiind o politică de lungă durată a SUA. Statele Unite rămâne un partener în dezvoltarea economică și democratică a Moldovei și susține dorința de integrare în comunitatea Euro-Atlantică”, a precizat Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău la cererea unimedia.info referitor la declarațiile ambasadorului James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău,  prin care respinge ideea unei eventuale uniri a Moldovei cu România. 

Declarația oficială a Ambasadei, care a fost făcută conform uzanțelor cu acordul Departamentului de Stat, susține afirmațiile ambasadorului.

SUA sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei, adică nu o eventuală unire cu România, se spune în comunicat. 

Mai mult, spune comunicatul, aceasta este o politică de lungă durată a SUA.

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, este una din declarațiile ambasadorului James D. Pettit făcute la postul național de televiziune din Moldova.