spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăArmataSUA recunoaște că tirul nord coreean de marți a ajuns la cea...

SUA recunoaște că tirul nord coreean de marți a ajuns la cea mai înaltă altitudine: REACȚIILE LUI TRUMP ȘI TILLERSON

-

Președintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreii de Nord care a efectuat un tir cu o rachetă balistică intercontinentală și a promis că „ne vom ocupa de asta”, relatează AFP.

Șeful Pentagonului, Jim Mattis, a afirmat că acest tir a ajuns la cea mai înaltă altitudine dintre toate tirurile efectuate de Phenian și că reprezintă „o amenințare peste tot în lume”.Ministrul, care se afla alături de președinte la Casa Albă, a mai informat că militarii sud-coreeni au tras rachete de precizie în largul mării pentru ca Phenianul să înțeleagă exact că „poate fi lovită de focul aliatului nostru”. 

„Pe scurt, este vorba despre un efort de a produce rachete balistice care reprezintă o amenințare pentru pacea lumii, pacea regională și cu siguranță pentru Statele Unite”, a explicat Jim Mattis.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a estimat că „opțiunile diplomatice” pentru a rezolva criza nucleară cu Phenianul rămân „pe masă, deocamdată”. 

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...