Slobodan Praljak a decedat după ce s-a otrăvit în instanţa Tribunalului Penal Internaţional

0
188

Slobodan Praljak, un fost lider al croaţilor-bosniaci, a decedat după ce a luat otravă în timpul citirii sentinţei în sala Tribunalului Penal Internaţional, afirmă surse citate de Postul public de televiziune din Croaţia.

Incidentul s-a produs după ce TPI a decis menținerea sentințelor pronunțate anterior împotriva lui Jadranko Prlic, fost ministru al apărării al croaților bosniaci, și a altor cinci foști lideri croați din Bosnia, între care și Praljak. Judecătorul care prezida ședința a chemat doctorul și a ordonat suspendarea lucrărilor.

Praljak, fost comandant al forțelor croate din Bosnia acum în vârstă de 72 de ani, a strigat „Praljak nu este criminal. Resping verdictul vostru” — verdict care a confirmat condamnarea sa la 20 de ani de închisoare.

Decesul lui Praljak a fost anunțat de mai multe mass-media croate, între care canalul de televiziune privat N1 și principalele ziare Jutarnji List și Vecernji List înainte de a fi confirmat de Hina, care a citat o sursă apropiată acuzatului.