spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăExterneSUA denunţă interceptarea "periculoasă" a unui avion de recunoaştere de către un...

SUA denunţă interceptarea „periculoasă” a unui avion de recunoaştere de către un avion rusesc

-

tatele Unite protestează pe lângă Rusia, după ce un avion rusesc a interceptat săptămâna trecută un avion american de recunoaştere într-un „mod periculos şi neprofesionist”, relatează CNN, transmite Mediafax.

- Reclama -

Un avion american de tip RC-135U care zbura marţi în spaţiul aerian baltic a fost interceptat de un avion rusesc de tip Su-27 Flanker. Pentagonul a precizat că incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional de la Polul Nord.

Echipajul american apreciază că acţiunile pilotului rus ar fost „periculoase şi neprofesioniste, din cauza manevrelor agresive efectuate în imediata apropiere a aeronavei şi a vitezei foarte mari cu care zbura”, a declarat Mark Wright, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Portalul rus Sputnik scrie că avionul american zbura către frontiera rusă cu transponderul oprit, citându-l pe generalul maior Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. Potrivit generalului rus, avionul rusesc a zburat de mai multe ori în jurul aeronavei americane pentru a o identifica şi a lua numărul înscris pe coadă.Un oficial din cadrul Comandamentului american din Europa a declarat că afirmaţiile părţii ruse cu privire la transponder sunt false.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...