Medicii Lufthansa i-au recomandat lui Lubitz tratament încă din 2009

0
132

Medici de la Lufthansa i-au recomandat încă din 2009 să continue tratamentul psihologic, în urma depresiei, lui Andreas Lubitz, suspectat că a doborât pe 24 martie avionul A320 al companiei Germanwings în Alpii francezi, scrie Bild în ediţia de duminică, citat de Deutsche Welle, transmite Mediafax.

Tabloidul Bild am Sonntag, care citează documente descoperite de către Autoritatea germană pentru reglementarea transportului aerian, afirmă că doctori de la Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, au scris că „Lubitz trebuie să continue tratamentul psihologic, chiar dacă a fost considerat capabil să zboare” de către un un expert independent în 2009, după întreruperea antrenamentului pentru zbor.

Lubitz a fost acuzat de doborârea zborului Germanwings 4U9525, soldat cu 150 de morţi. Anchetatorii cred că el a doborât în mod deliberat, în Alpii francezi, Airbusul A320 care asigura o legătură Barcelona-Düsseldorf.

Procurorii germani au afirmat, de asemenea, că Lubitz a fost diagnosticat ca sinucigaş „cu mai mulţi ani în urmă”, înainte să devină pilot.