spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăEconomieComertSUA, creștere economică: Consumul a crescut cu 4% după reforma fiscală a...

SUA, creștere economică: Consumul a crescut cu 4% după reforma fiscală a lui Trump

-

Economia americană a crescut sănătos în al doilea trimestru, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii patru ani, potrivit unui raport preliminar lansat de Departamentul Comerţului, citat de Business Insider.

- Reclama -

PIB-ul a crescut cu o rată anualizată de 4,1%, timp ce aşteptările economiştilor erau de 4,2%.

- Advertisement -

Cea mai mare contribuţie la această creştere a fost dată de o revenire a consumului încă din primul trimestru.  Acesta a crescut cu 4% în primul trimestru după ce preşedintele Donald Trump a semnat reforma fiscală.

De asemenea, investiţiile şi cheltuielile guvernamentale au mai înregistrat creşteri care au generat aceste perspective econmice.

- Advertisement -

Preşedintele american Donald Trump a spus vineri că SUA trec printr-un ‘miracol economic’ şi a prezis că această creştere „va fi şi mai mare”, după cel mai puternic avans al primei economii a lumii din ultimii patru ani în al doilea trimestru, relatează AFP.

„Suntem pe drumul cel bun pentru a ajunge la cel mai ridicat nivel de creştere anuală din ultimii 13 ani” şi „vom urca şi mai mult decât aceste cifre, care sunt cifre excelente”, a adăugat preşedintele american, într-o declaraţie de la Casa Albă.

„Suntem pe calea cea bună pentru a afişa o creştere anuală de 3% din PIB şi chiar ar putea ajunge uşor la peste 3%”, a mai spus Trump, adăugând că fiecare punct procentual de creştere suplimentară ar reprezenta „3.000 de miliarde de dolari (bogăţie) în plus şi 10 milioane de locuri de muncă”.

El a avut grijă să sublinieze că predecesorii săi republican George W. Bush şi democrat Barack Obama s-au descurcat mai slab.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img