SUA cere României și celorlalți membri NATO: Nu vă diminuați bugetele pentru apărare. Ştim că va trebui să luăm decizii dificile, dar credem că alegerea securităţii este cea mai importantă

0
169

Ambasadoarea SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, le-a cerut miercuri statelor membre NATO să nu-şi diminueze cheltuielile de apărare, în pofida efectelor economice negative ale pandemiei de coronavirus, invocând argumentul că riscurile de securitate nu vor dispărea odată cu COVID-19, informează agenţia EFE conform Agerpres.

România a alocat 2% din PIB pentru apărare în comparație cu alte state.

”Vom face totul pentru a garanta că avem aceste cheltuieli care au demonstrat că sunt foarte importante în această criză umanitară şi sanitară”, a spus ambasadoarea americană la o conferinţă de presă premergătoare reuniunii miniştrilor de externe ai statelor NATO, care se va desfăşura joi prin videoconferinţă.

”Ştim că va trebui să luăm decizii dificile, dar credem că alegerea securităţii este cea mai importantă”, a continuat ambasadoarea SUA, conform declaraţiei redate de agenţia EFE, care aminteşte că de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă o prioritate a Washingtonului este ca statele membre NATO să-şi sporească bugetul apărării.