spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăDezvaluiriSTS a dat 3 milioane de euro pentru modernizarea Sistemului 112 unei...

STS a dat 3 milioane de euro pentru modernizarea Sistemului 112 unei asocieri din care fac parte şi firme care ar fi controlate de Sebastian Ghiţă

-

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a atribuit un contract de 12,67 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro) asocierii formate din S&T România şi Quality Business Solutions, respectiv firme ale grupului Teamnet International, despre care procurorii DNA susţin că ar fi controlate, prin interpuşi, de deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, inclusiv spălare de bani şi evaziune fiscală. Contractul STS vizează modernizarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 în Bucureşti şi Ilfov, transmite Mediafax.

Compania Teamnet International este deţinută de Bogdan Padiu, Radu Nedelcu şi Ion Ovidiu Traşcu, foştii colegi de liceu ai deputatului Sebastian Ghiță. Compania se numără printre cele peste 50 de firme despre care procurorii DNA susţin că sunt controlate prin interpuşi de Sebastian Ghiţă. Conturile companiei au fost puse sub sechestru de procurorii DNA, însă instanţa supremă a dispus revocarea acestei măsuri pe 9 iulie 2015.

- Advertisement -

Ghiţă este acuzat de procurorii DNA că a folosit aceste firme pe care le-a deţinut personal până în 2012, când a devenit deputat, pentru a rula banii obţinuţi prin trafic de influenţă sau pentru a disimula provenienţa unor sume de bani. Din postura de deputat, Ghiţă ar fi controlat 54 de firme prin 23 de persoane interpuse, lucru interzis de lege pentru parlamentari.

„O parte din sumele de bani obţinute ilicit prin trafic de influenţă sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenienţei lor şi păstrate în conturile societăţilor controlate, au fost folosite de către Ghiţă Sebastian Aurelian, la momente diferite, pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice”, mai arată DNA.

- Advertisement -

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img