spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăcoronavirusStrategii JPMorgan omoară Omicron

Strategii JPMorgan omoară Omicron

-

Ultimele scăderi înregistrate de bursele globale, cauzate de apariţia variantei Omicron a coronavirusului, le-ar putea oferi investitorilor şansa de a se poziţiona pentru un trend marcat de redeschidere, conform JPMorgan Chase & Co, cea mai puternică instituţie bancară din Statele Unite, scrie Ziarul Financiar.

Deşi este posibil ca varianta sud-africană să fie mai transmisibilă, rapoartele iniţiale sugerează că tulpina ar fi mai puţin mortală, ceea ce s-ar încadra în modelele anterioare de evoluţie a viruşilor, scriu Marko Kolanovic şi Bram Kaplan, strategi ai JPMorgan, citaţi de Bloomberg. Astfel, fenomenul ar putea constitui veşti bune pentru pieţele dedicate activelor de risc deoarece ar semnala faptul că sfârşitul pandemiei devine o probabilitate din ce în ce mai mare.

„Omicron ar putea fi un catalizator pentru accentuarea (nu aplatizarea) curbei de randament, o rotaţie de la «growth» la «value», un selloff al companiilor care au beneficiat de Covid şi carantină şi un raliu al segmentelor aflate în redeschidere. Vedem ultimele evoluţii ca pe o oportunitate de a profita de scăderile din sectoarele ciclice şi cele aflate în redeschidere, cât şi de poziţionare pentru randamentele mai ridicate ale obligaţiunilor”, spun strategii.

În prezent, strategii JPMorgan cred că apariţia tulpinii Omicron ar putea transforma pandemia într-un fenomen asemănător gripei sezoniere.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială