spot_img
-3.5 C
București
marți, ianuarie 25, 2022
AcasăAnalizeRafila, prima numire controversată

Rafila, prima numire controversată

-

Un fost deputat bihorean din legislatura 2008 – 2012, trecut la PDL în urmă cu nouă ani şi apoi la PSD în 2014, a fost numit de noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca manager interimar al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, scrie Ebihoreanul.

Nicolae Jolţa, căci despre el este vorba, a fost numit prin Ordinul 2.602 din 26 noiembrie al ministrului, cu începere din 1 decembrie, ca „manager interimar până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de 3 luni”.Potrivit documentului, salariul de bază al fostului deputat devenit manager interimar este de 13.908 lei, iar suma netă pe care o va încasa, cu sporuri consistente, se ridică la 20.000 lei pe lună.Nicolae Jolţa, fiul liderului Comunităţii Penticostale din Bihor, Ilie Jolţa, a fost membru PNL pe durata mandatului de deputat, în ianuarie 2012 trecând la PDL, iar după doi ani la PSD Bihor.”A venit în PSD odată cu ceilalţi parlamentari plecaţi de la PDL, Petru Filip (n.r. – fostul primar al Oradiei şi preşedinte al PDL Bihor) şi Liviu Laza Matiuţa (n.r. – şi el deputat PD între 2008 – 2012)„, a declarat BIHOREANULUI preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.Mang susține că numirea lui Jolţa nu ar avea, însă, nicio legătură cu apartenenţa sa la PSD. „Şi eu am aflat la o zi după numire. Din câte ştiu, a fost propunerea fostei managere a spitalului, căreia îi expira mandatul pe 1 decembrie”, susţine şeful PSD Bihor conform sursei citate.

- Advertisment -

Must Read

Turcii vor să scoată bani din Dracula

0
Primarul localității Tokat din Turcia, Eyüp Eroğlu, a spus că în cadrul lucrărilor de restaurare a castelului Tokat, temnițele în care a fost ținut...

China face o Lună artificială