spot_img
0.1 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeStatul ungar a semnat un contract cu Casa de Habsburg-Lotharingia

Statul ungar a semnat un contract cu Casa de Habsburg-Lotharingia

-

Domnia Mariei Tereza a fost precursoarea Compromisului austro-ungar şi a Monarhiei austro-ungare, care a fost o uniune mult mai naturală şi mai organică decât este astăzi Uniunea Europeană, a declarat, luni, la Budapesta, vicepremierul Zsolt Semjén, la lansarea cărţii dedicată Mariei Tereza conform agenției maghiare de știri MTI.

- Reclama -

Este o mare nefericire că această unitate s-a destrămat odată cu pierderea Primului Război Mondial, a adăugat politicianul.

În opinia lui Zsolt Semjén, popoarele care trăiesc aici ar trebui să scrie într-un mod mai realist şi mai corect istoria Imperiului Habsburgic, din care o parte importantă este domnia Mariei Tereza. Lucrarea ştiinţifică este o datorie mai veche despre “domnia marii noastre regine”, deoarece aprecierea ei nu este pe măsura importanţei sale.

Vicepremierul a explicat că Maria Tereza a guvernat cu bun simţ şi conştiinţă religioasă. A fost o conservatoare, dar a recunoscut vocea vremurilor, a înţeles problemele acelor timpuri şi a dat răspunsuri adecvate la acestea. Numeroasele sale măsuri ambiţioase în domenii precum sănătatea, educaţia şi îmbunătăţirea situaţiei iobagilor, justifică faptul că poate fi considerată un reformator conservator.

Zsolt Semjén a mai adăugat că în timpul domniei Mariei Tereza a început trezirea naţională, iar nobilimea din Ungaria a primit o perspectivă asupra condiţiilor europene. Evaluarea Mariei Tereza este inseparabilă de cei ale căror cariere au fost lansate în timpul domniei sale, cum ar fi comandantul Hadik András. Acest volum va contribui la o evaluare mai profundă a domniei Mariei Tereza”, a declarat politicianul.

Statul ungar a semnat un contract cu Casa de Habsburg-Lotharingia pentru a se ocupa de moştenirea lăsată de Otto von Habsburg. Casa de Habsburg nu este doar o parte a istoriei şi a trecutului ungar, ci şi a prezentului şi a viitorului Ungariei. Este un lucru minunat că doi membri ai familiei Habsburg servesc Ungaria şi naţiunea în corpul diplomatic ungar, a mai adăugat vicepremierul.

Zsolt Semjén a mai declarat că există planuri pentru editarea unui volum despre Sigismund von Luxemburg, Franz Joseph şi Carol al IV-lea.

Istoria şi istoria mântuirii sunt inseparabile. Canonizarea primului nostru rege ungar, Sfântul Ştefan, şi a regelui nostru Carol al IV-lea, care a fost şi el beatificat, arată că domnitorii Ungariei sunt speciali chiar şi în sacralitate în istoria lumii, a declarat vicepremierul ungar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img