spot_img
5.2 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinStatul Paralel de la RomExpo CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

Statul Paralel de la RomExpo CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

Vor 46 hectare de teren la RomExpo. Vor să încaseze o taxă de „promovare” de la toate firmele din România. Vor acces nelimitat la baza de date a Registrului Comerțului. Vor să „avizeze” administratorii societăților comerciale din România. Nu, nu e vorba de statul român. Este vorba de Camera de Comerț și Industrie a României, mai bine zis un ONG, condus de un domn numit Mihai Daraban (foto), un personaj care a trecut de vreo 5 ori în ultimii 30 de ani de la PNL la PSD și invers. Daraban are și o firmă care are multe contracte cu Armata americană. În timpul liber este și un Mecena al presei, în special cea de UM.

- Advertisement -

Cu ajutorul unor parlamentari cu siguranță total neinteresați, Daraban vrea să își treacă pe persoană juridică RomExpo într-o afacere dubioasă cu un alt băiat al epoleților, Iulian Dascălu, un miliardar discret din Iași binecuvântat de însuși Prea Fericitul, și înconjurat numai de rezerviști din servicii.

Dar Daraban al lor vrea nu numai ca TOATE firmele din România (plus PFA și restul) să îi dea între 10 și 100 de euro pe an cică pentru promovare. Asta nu ar fi decât un mic ciubuc căci marele tun vine din „avizarea” administratorilor de societății comerciale care vor primi binecuvântarea de funcționare de la ONG-ul constănțeanului în baza unei legi care urmează să fie aprobată în Parlament. Plus acces nelimitat la datele Registrului Comerțului. Cum va da Daraban „avizul” administratorilor de firme nu știm. Bănuim că tot în schimbul unei taxe. Și, dacă tot plouă afară, stați și înmulțiți…Vă ia o lună să numărați banii!

- Advertisement -

Practic avem de-a face cu crearea unui Stat Paralel al firmelor românești care îl va avea Împărat cu putere de viață și moarte pe traseistul din Constanța.

Nu mai întreb cine și de ce îl încoronează pe personaj. Numai cine nu vrea nu vede de păduri! Je suis Statul Paralel!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img