spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăActualitateStatul ar putea plăti 385.000 lei pentru arestarea lui Dan Radu Rușanu

Statul ar putea plăti 385.000 lei pentru arestarea lui Dan Radu Rușanu

-

Dan Radu Rușanu (71 de ani), fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a obținut în instanță, în urma unei sentințe ce poate fi atacată cu recurs, daune morale în sumă de 75.000 lei pentru prejudiciul invocat în urma arestării în dosarul „Carpatica Asig”, ulterior fiind achitat. El a cerut statului despăgubiri de 5 milioane de lei, transmite Profit.ro.

- Reclama -

Dacă decizia rămâne definitivă, daunele trebuie achitate de Ministerul Finanțelor, împreună cu salarii totale de peste 310.000 lei, pentru perioada martie -septembrie 2014.

Rușanu a fost arestat preventiv timp de patru luni, pentru 11 fapte, printre care constituirea unui grup infracțional organizat și influențarea declarațiilor, favorizarea făptuitorului în formă continuată, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite. În iunie 2017, Rușanu a fost achitat definitiv de instanța supremă, iar Carabulea a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Dan Radu Rușanu a fost deputat și senator PNL, iar din anul 2013 a fost președinte al ASF.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...