spot_img
24.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeStânga italiană se scufundă, naționaliștii euro-sceptici pași mari spre victoria în anticipate

Stânga italiană se scufundă, naționaliștii euro-sceptici pași mari spre victoria în anticipate

-

Micul partid italian de centru Azione a rupt, duminică, alianţa încheiată cu doar câteva zile în urmă cu Partidul Democrat (centru-stânga) în vederea alegerilor legislative din 25 septembrie, la care favorite sunt dreapta şi extrema dreaptă, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Acordului de marţi „i s-au alăturat personalităţi pe care italienii nu mai vor să le vadă”, a explicat duminică pe canalul RAI 3 Carlo Calenda, liderul formaţiunii, după ce sâmbătă PD anunţase un acord cu ecologiştii din Europa Verde şi cu stânga italiană Sinistra italiana (SI).

- Advertisement -

Liderul PD Enrico Letta şi-a exprimat regretul pentru această decizie, adăugând însă că „se pare că singurul aliat posibil pentru Calenda este Calenda însuşi”.

Stânga este sub presiune după destrămarea, luna trecută, a coaliţiei de unitate naţională a premierului Mario Draghi, care a dat startul campaniei electorale pentru alegerile legislative dominate de forţele de dreapta.

- Advertisement -

Fratelli d’Italia, formaţiune naţionalistă eurosceptică, conduce în sondaje de câteva săptămâni cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia şi Liga Anti-imigraţie, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img