spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizePurtătorul de cuvânt al PNL: Declaraţia domnului Rafila a lăsat foarte mult...

Purtătorul de cuvânt al PNL: Declaraţia domnului Rafila a lăsat foarte mult loc de interpretări

-

Purtătorul de cuvânt a PNL, Ionuţ Stroe, a precizat, luni seară, referindu-se la distribuţia pastilelor de iodură de potasiu, că subiectul a fost comunicat în aşa manieră încât a lăsat foarte mult loc imaginaţiei populaţiei, fără să fie oferite explicaţii clare. Stroe este de părere că este nevoie de profesionalism atunci când se comunică astfel de date sensibile. ”Din păcate, declaraţia domnului Rafila de astăzi a lăsat foarte mult loc de interpretări”, a afirmat liberalul.

Ionuţ Stroe a declarat, luni seară, la Antena 3, că subiectul privind distribuirea iodurii de potasiu nu ar trebui să lase loc de interpretări.

- Advertisement -

”Cu siguranţă există foarte multe întrebări al căror răspuns, în momentul de faţă, a fost lăsat pur şi simplu la nivelul rodului imaginaţiei sau percepţiei publice. În mod normal, un ministru când comunică public, mai ales pe subiecte de o asemenea sensibilitate, trebuie să facă cu profesionalism, trebuie să o facă cu calm, obiectiv şi complet. Subliniez complet. Din păcate, declaraţia domnului Rafila de astăzi a lăsat foarte mult loc de interpretări. Foarte bine că a fost completat ceea ce declara domnul ministru de Ministerul Sănătăţii, unde cred că e nevoie în continuare de a explicat public în ce situaţii se administrează această iodură de potaşiu, cum se administrează, cine sunt persoanele care pot şi sunt şi intră în acest program şi în mod evident cum îşi va procura oamenii acest lucru”, a declarat Stroe. 

 ”Eu cred că este o estimare nefericită, e o simplă coincidenţă că astăzi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu declaraţiile ruşilor în legătură cu centrala de la Zaporojie şi declaraţia sau răspunsul domnului Rafila la întrebarea jurnaliştilor. În mod normal, astfel de situaţii n-ar trebui să se întâmple. Campania la nivel naţional care vine să protejeze sănătatea publică, iată a lăsat loc de foarte multe interpretări şi cred că nu ar fi târziu, chiar şi acum, poate chiar mâine, ministrul să iasă cu precizări cu detalii în legătură cu acest program tocmai pentru a nu genera panică. Venim după 2 ani de pandemie, suntem într-un context de securitate extrem de complicat. Oamenii au temeri, frici în momentul de faţă, medicii de familie declară că au fost contactaţi cu insistenţă de pacienţi care îşi doresc procurarea acestui medicament cât mai repede. Dar calmul şi obiectivitate şi repet, informaţia completă trebuie să să primeze în astfel de situaţie”, a mai adăugat Stroe. 

- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că sistemul de distribuire către populaţie a comprimatelor cu iodură de potasiu produse în contextul războiului din Ucraina este „perfect funcţional”.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img