spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeStânga americană vrea să interzică sărutul Albei ca Zăpada de la Disneyland

Stânga americană vrea să interzică sărutul Albei ca Zăpada de la Disneyland

-

Un ziar local din San Francisco şi-a arătat nemulţumirea faţă de o scenă din „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” modernizată pentru parcul de distracţii Disneyland din California, redeschis recent după aproape un an. Articolul argumentează că sărutul dragostei adevărate ar trebui eliminat pentru că fata nu consimte la el.

Parcul de distracţii Disneyland din California a refăcut cu efecte mai moderne o scenă în care prinţul o sărută pe Alba ca Zăpada pentru a o readuce la viaţă după ce a fost otrăvită de Regina cea geloasă pe frumuseţea ei.

”Nu căzuserăm oare de acord asupra faptului că lipsa consimţământului în animaţiile de început ale Disney este o problemă serioasă? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e OK, atunci când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc? E greu de înţeles de ce Disneyland  din 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei”, scrie SFGate în recenzia sa.

Reţelele sociale au reacţionat pe măsură.  

„Pe bune, e doar un basm, nu e menit să fie real, iar copiii nu au nevoie să afle despre consimţământ decât cel puţin după 13 ani – e ridicol, lăsaţi copiii să copilărească”,scrie un utilizator conform adevarul.ro.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...