spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiri#SRIGate/ Legăturile generalului Florian Coldea cu mega afacerea Microsoft și de ce...

#SRIGate/ Legăturile generalului Florian Coldea cu mega afacerea Microsoft și de ce DNA a îngropat dosarul

-

Dupa  dezvaluirile făcute de Comisarul de Prahova si Flux 24 despre generalul SRI Florian Coldea si afacerea Hexi Pharma, apar informații interesante despre legăturile lui Coldea, directorul operativ al SRI, cu afacerea Microsoft, în special cu oamenii cheie din dosarul acoperit de DNA.

CITIȚI ȘI:EXCLUSIV/ CEI 4 GENERALI CHEIE DIN SRI DE LA CORBEANCA/ Și șeful Protecției Interne locuiește lângă locul accidentului șefului #HexiPharma

- Advertisement -

O nouă investigație comună FLUX 24 și Comisarul de Prahova face noi dezvăluiri:

Toata lumea s-a mirat cum DNA și Laura Codruța Kovesi i-au scăpat pe denuntatorii Claudiu Florica si Dinu Pescariu din afacerea Microsoft, atat cu banii neconfiscati cat si “exonerati” de orice raspundre penala.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:MOTIVAREA BOMBĂ A ÎNALTEI CURȚI: Cocoș, Niro, Ștefan și Sandu au primit pedepse mici în dosarul Microsoft deoarece NU SUNT beneficiarii reali a sumelor exorbitante obținute

Motivul? Pai, cum va dezvaluiam, toate drumurile duc la Coldea, nu la ROMA.

CITIȚI ȘI:Turnătorul protejat de DNA și servicii secrete în afacerea Microsoft vrea să pună mâna pe una din cele mai mari colecții de la Muzeul Național de Artă

Stiti cine a fost avocatul-aparator al denuntatorilor Claudiu Florica si Dinu Pescariu?

Pai nimeni altul decat Rares Dan-VARUL GENERALULUI FLORIAN COLDEA.

CITIȚI ȘI:Băsescu aruncă BOMBA: Ambasadorul american să vorbească de mita de 400 milioane dată de Microsoft în România

Da, Rares Dan este fiul generalului Gheorghe Dan-unchiul lui FLORIAN COLDEA.

Unchiul lui Coldea, generalul Gheorghe Dan, a fost director al SC NIRO ’95 IMPEX SA, firma detinuta de Dumitru “Niro” Nicolae, unul dintre personajele cheie ale afacerii Microsoft.

Mai mult, singurul condamnat doar cu suspendare in prima instanta in cazul Microsoft a fost Dumitru “Niro” Nicolae, cel la a carui firma (SC NIRO ’95 IMPEX SA), generalul Gheorghe Dan a fost director general intre 2005 si 2011.

Sa precizam ca DNA-ul se prevaleaza de urmatoarele:

Textele de lege care îi obligă pe procurori să opereze clasarea sunt: „Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta”; Făptuitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta”.

Datele publice până îm moment nu susțin argumentația DNA.

Cine este de fapt acest super instelat? O interpelare in Parlamentul Romaniei:

“…Florian Coldea este originar din comuna Tarnova judetul Arad, a absolvit un liceu industrial din municipiul Arad si a studiat un an si jumatate la Institutul Politehnic din Timisoara, unde studia si Gheorghe Falca. A renuntat la Institutul Politehnic dupa ce a cazut mai multe examene si a urmat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii, pe care a absolvit-o in anul 1996, dar nu a obtinut note de trecere la examenul de licenta, pe care l-a trecut doar anul urmator, ramanand asadar repetent. Din caracterizarile facute de fosti colegi de academie reiese ca era o persoana aroganta, introvertita, interesata mai mult de imaginea si pozitia sa, fara prea multe relatii de prietenie, tipul „carieristului”…Desi ii place sa faca pe misteriosul si este plin de morga, Coldea este in realitate un individ lipsit de orizont intelectual (vezi esecurile la examenele din facultate si din academie) si de capacitate de comunicare, precum si de discernamant si de spirit critic, fiind considerat capabil de orice de catre ofiteri din SRI care l-au cunoscut mai bine : “ Este capabil sa ingroape orice si pe oricine”.

Cei doi Gheorghe de la Arad ( Falca si Seculici) l-au sustinut pe Coldea in fata presedintelui Basescu, care, in primavara anului 2005, cand avea gradul de maior in SRI si activa in Inspectoratul pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului, l-a folosit in operatiunea de salvare prin rascumparare a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak. Dupa eliberarea ziaristilor, Basescu l-a promovat, la varsta de 34 de ani, in functia de prim-adjunct al directorului SRI, cu rang de secretar de stat, si l-a avansat ulterior pana la gradul de general cu o stea. In 2012 presedintele Basescu l-a avansat pe Coldea general cu doua stele.

Florian Coldea a fost protejat si sustinut initial de generalul Dan Gheorghe, originar tot din judetul Arad (din comuna Sinta, invecinata cu Tarnova) si rudenie cu familia Coldea, considerat reprezentantul aripii conservatoare, de sorginte ceausista, din SRI ( fost ofiter de securitate, care in decembrie 1989 avea gradul de colonel si functia de loctiitor al sefului Unitatii Speciale de Lupta Antiterorista / USLA din cadrul Departamentului Securitatii Statului / DSS). In 1990 a blocat anumite dosare ale Revolutiei, cum ar fi dosarul zborului Rombac de la Sibiu, iar dupa ce a fost recuperat initial in Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne (0215), unde a devenit sef, si apoi in SRI…”

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img