spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiri#SRIGATE/ DEZVĂLUIRI BOMBĂ/ ATAC FĂRĂ PRECEDENT LA INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI: SRI vrea să...

#SRIGATE/ DEZVĂLUIRI BOMBĂ/ ATAC FĂRĂ PRECEDENT LA INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI: SRI vrea să racoleze avocații ca ofițeri acoperiți

-

Presa pro DNA și SRI a acuzat Parlamentul României că ar pune la cale un atac la justiție prin modificările aduse Legii Avocațiilor În realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Dezvăluirile au fost făcute pe facebook de Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor din America împotriva corupției.

Adevarata miza cu modificarile la legea avocaturii este ca „unii” nu doresc introducerea in lege a interdictiei pentru avocati sa fie acoperiti, informatori si colaboratori ai serviciilor de informatii. Povestea cu „supraimunitatea avocatilor” e scandal de acoperire. Si in SUA rleatia dintre avocat si client este confidentiala. In varianta trecuta de Senat, proiectul de lege a avut acest articol: „Avocatul nu poate fi lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii”. Asa e si in cazul magistratilor.Proiectul in cauza trecut de Senat mai prevedea ca: „Avocatul este obligat să depună la barou o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, din care să rezulte că nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii.”, afirmă Terheș.

- Advertisement -

SENAT1Mai mult, proiectul trecut de Senat prevedea ca: „Avocatul este obligat să depună la barou o declaraţie pe propria răspundere, potrivit legii penale, privind apartenenţa sau neapartenenţa ca agent sau colaborator al fostelor organe de securitate, ca poliţie politică, precum şi al serviciilor de informaţii”. Adica sa spuna daca si ce legaturi a avut cu Securitatea comunista. Mai mult, proiectul de lege trecut de Senat dadea dreptul celor interesati sa verifice la CNSAS daca un avocat a avut legaturi cu fosta Securitate. Surprinzator sau nu, TOATE aceste articole au fost eliminate de catre Comisia Juridica din Camera Deputatilor. Toata aceasta isteria cu „supraimunitatea avocatilor” este o isterie coordonata, ca sa acopere adevarata problema cu acoperitii care exista intre avocati.Stim in acest moment ca justitia din Romania este “camp tactic” al SRI, care urmareste toate dosarele pana la finalizare!, precizează Terheș.

SENAT2Romania nu mai poate fi considerata stat de drept, unde oamenii au parte de un proces echitabil si unde li se respecta drepturile fundamentale, cand justitia e „camp tactic” al SRI, iar judecatorii, procurorii si avocatii pot fi agenti acoperiti.Cu astfel de legi si proceduri Romania demonstreaza ca se intoarce la perioada totalitara, atrage atenția Terheș.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img