spot_img
24.8 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăDezvaluiriSRI a făcut comisie internă de anchetă după dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir

SRI a făcut comisie internă de anchetă după dezvăluirile colonelului Daniel Dragomir

-

Ultima comunicare se referă  la expunerile publice cu legătură la declarațiile lt.col.(r) DRAGOMIR DANIEL. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a anunţat SRI vineri seară

- Reclama -

Daniel Dragomir a făcut mai multe dezvăluiri în ultima vreme.

SRI nu neagă aceste dezvăluiri şi recunoaşte că le anchetează. 

Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt SRI, a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că ancheta internă a fost demarată imediat după prima apariţie în spaţiul public a fostului colonel SRI, Daniel Dragomir.

Fostul angajat al Serviciului a vorbit pentru prima dată, la România Tv, despre implicarea SRI în viaţa politică, în Justiţie şi în media. Dragomir spunea că Serviciul are acoperiţi atât în presă, lucru care nu a fost infirmat de SRI, cât şi în alte domenii.

Dragomir a vorbit şi despre „culoarele” Justiţiei şi ale mediei, adică implicarea SRI în realizarea de rechizitorii, alegerea unui complet de judecată şi mai apoi asigurarea unui traseu pentru o sentinţă dorită. Implicarea în justiţie a fost infirmată de SRI.

Daniel Dragomir a fost audiat până acum de trei ori în Comisia de Control SRI, acolo unde a prezentat şi o listă de 65 de nume care ar putea confirma spusele sale.

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a dispus transmiterea, în această săptămână, a trei comunicări către Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI cu privire la ultimele elemente apărute în spațiul public și care vizau activitatea Serviciului.

”Prima comunicare se referă la solicitarea altui for parlamentar, Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial. În această comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior și a adus completări cu elemente neclasificate care pot fi transmise de către Comisia de control a SRI către Comisia specială”, precizează SRI într-un comunicat de presă.

Cea de-a doua comunicare, mai arată sursa citată, se referă la afirmațiile din spațiul public privind gestionarea arhivei SIPA, iar SRI a trimis Comisiei o informare completă privind acest subiect.

Potrivit sursei citate, ultima comunicare se referă la expunerile publice cu legatură la declarațiile lt.col.(r) Daniel Dragomir.

”În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. SRI rămâne ferm în ceea ce privește transparentizarea instituțională și respectarea procedurilor de evaluare și control intern”, adaugă SRI.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...