spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriKlaus Iohannis: Nu vom avea un număr excesiv de mare de migranți...

Klaus Iohannis: Nu vom avea un număr excesiv de mare de migranți pe Marea Neagră

-

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles ca „am avut in vara ceva mai multi migranti (veniti in Romania) pe ruta Marii Negre, fara insa ca acest lucru sa ne arate un fenomen de masa, nu suntem ingrijorati ca vom avea un numar excesiv de mare”.

Intr-o declaratie facuta la finalul Consiliului European, presedintele a mai spus ca problema migratiei pe ruta Marii Negre „a fost evaluata acasa si cei in cauza m-au asigurat ca nu avem acum motive de ingrijorare”.

- Advertisement -

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat vineri la Bruxelles că Parlamentul European a început să implementeze ”Planul Soros” privind imigrația, întrucât Comisia pentru libertăți civile, cetățenie și afaceri interne (LIBE) a PE a adoptat un raport privind amendarea Regulamentului Dublin, relatează agenția MTI.

Exprimându-se după Consiliul European de toamnă, Orban estimat că nu mai este mult până când va fi introdus un mecanism permanent privind distribuirea de migranți fără o limită superioară, care se traduce printr-o cotă obligatorie de relocare.

- Advertisement -

Comisia LIBE a aprobat joi un proiect de document privind modificarea Regulamentului Dublin, proiect ce prevede un mecanism „permanent și automat’ de repartizare a migranților în cadrul UE.

În baza acestuia, solicitanții de azil vor putea fi transferați în orice moment din țările de sosire spre alte țări care nu au ajuns încă la numărul ‘corect’ de refugiați pe care ar trebui să-i primească, calculat în funcție de PIB-ul și populația lor. Statele membre care refuză partea ce le revine, cum au făcut Ungaria și alte țări est-europene în cazul cotelor obligatorii stabilite în anul 2015, ar putea fi sancționate cu diminuarea fondurilor europene.

Raportul LIBE ”ignoră pericolele rezultate din legătura între migrație și terorism”, a afirmat Orban, adăugând că amendamentul va restricționa totodată puterile statelor membre ale UE.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img