spot_img
21.8 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăDezvaluiriSputnikul rusesc dezvăluie un mega tun pregătit de PSD

Sputnikul rusesc dezvăluie un mega tun pregătit de PSD

-

Miza târguielilor la Guvern: miliarde… și un teren fabulos în Capitală, scrie Sputnik Moldova în limba română, considerat principalul mijloc de propagandă al Kremlinului.

- Reclama -

CE SPUNE SPUTNIK:

Astăzi a avut loc la Guvern o ședință care a durat peste cinci ore, subiectul principal anunțat inițial „pe surse” fiind Compania Națională de Investiții, cea care „realizează programe de investiții în cadrul Programului național de constructii de interes public sau social precum şi programe proprii de investiții”, așa cum se prevede în Ordonanta Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea companiei. (…)

În privința CNI, un obiectiv prioritar este investiția de 110 milioane euro în stadioanele bucureștene ce vor găzdui meciuri din Campionatul European de Fotbal „Euro 2020”. Ca o idee, trebuie amintit că numai la Dinamo investiția statului este de peste 20 milioane de euro în modernizarea stadionului.

Problema e că baza Dinamo e concesionată, prin HG din 2002, altui „patron”, „acționar” sau „finanțator” al lui Dinamo, omul de afaceri Nicolae Badea. Ori, intenția expusă public de Carmen Dan, de lângă acționarul majoritar de la Dinamo Ionuț Negoiță, fratele lui Robert Negoiță, primarul sectorului 3, este că ar trebui anulat contractul lui Badea și dat pe mâna lui Negoiță, sub acoperirea președintelui SA-ului care controlează clubul, condus de Adrian Mutu.

Familia Negoiță este unul dintre marii datornici la stat — peste 50 de milioane de euro, se specifica în anul 2015, date publicate și de ProSport. Dar, la Dinamo e vorba controlul asupra unui teren imens, poate cel mai valoros din centrul Capitalei.

20 de hectare de teren are complexul, din care 10 hectare ar fi disponibile pentru investiții imobiliare. „Ideea ar fi ca Negoiţă, care are afaceri imobiliare, să poată controla terenul complexului — ar face lucrări de amenajare la stadion, iar pe restul bazei va demara un megaproiect imobiliar”, scria GSP în decembrie 2012.

„Legislaţia nu a permis, deşi s-au făcut eforturi să fie cedat complexul”, scrie jurnalistul Vlad Nedelea de la publicația citată. „Până şi miniştrii de la Interne s-au implicat în cedarea terenului către diverşi oameni de afaceri, majoritatea de la FC Dinamo, însă, cu toate că au existat bani mulţi la mijloc, nu s-a putut — se estimează ca noile alegeri să ducă şi la elaborarea unei legi prin care complexul sportiv să poată fi cedat”, scrie jurnalistul citând „oameni din anturajul „câinilor””.

De menționat și că Adrian Mutu, la recenta întâlnire cu ministrul de Interne, nu a respins ideea relocării stadionului de fotbal, ceea ce ar deschide noi perspective pentru afaceri.

În final, revin cu o întrebare, pe care am pus-o în legătură cu graba ministrului Carmen Dan de a satisface dorințele celor de la Dinamo: își mai amintește cineva de ancheta în legătură cu implicarea fraților Negoiță, a clubului Dinamo și a unor angajați ai MAI în acuzata aducere a unor huligani în Piața Victoriei? Iată ce declara, pe 1 februarie 2017, când cu incidentul atacării jandarmilor, fosta soție a lui Ionuț Negoiță:

„Frații Negoiță au strâns galeria echipei de fotbal Dinamo la Rin Grand Hotel și i-au adus cu autobuzele la protest înarmați cu petarde și lacrimogene ca să strice protestul din această seară, frații Negoiță sunt membri PSD cu dosare penale care beneficiază de legea grațierii!”.

- Advertisement -

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img