Home Analize Spovedania publică a unui șef din Sănătatea Publică dintr-un județ infectat: Indiferent...

Spovedania publică a unui șef din Sănătatea Publică dintr-un județ infectat: Indiferent câte comisii sau comitete de criză am înființa, indiferent câte ore prețioase am pierde în discuții sterile și în ședințe interminabile

0

Mariana Rădulescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș, a publicat o scrisoare deschisă care se dorește a fi „un apel la responsabilitate instituțională, la celeritatea factorilor de decizie și, nu în ultimul rând, la o pandemie de umanitate, solidaritate și toleranță din partea tuturor cetățenilor acestui județ”. Șefa DSP Timiș denunță mari probleme de comunicare și ezitare nejustificată a factorilor de decizie, și face un apel la solidaritate, empatie, umanitate și responsabilitate publică, lucruri care ar trebui să primeze în această perioadă „nu doar la nivel declarativ, ca să dăm bine la camera TV sau la poza de grup, ci și faptic”. scrie Press Alert din Timișoara.

„Indiferent câte comisii sau comitete de criză am înființa, indiferent câte ore prețioase am pierde în discuții sterile și în ședințe interminabile, indiferent cu câte scenarii am lucra, trebuie sa recunoaștem, dacă mai avem un dram de demnitate și respect față de cei cărora trebuie sa le asiguram liniștea și supraviețuirea, că suntem depășiți de situație! Și NU suntem depășiți din cauza faptului că nu avem profesioniști în domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilități de la unul la celalalt și că, incredibil, ne este teamă să ne asumăm decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești! Mai grav este faptul că ne este teamă să vorbim și să spunem ce gândim, pentru că totul se desfășoară într-o notă politică și în beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui să și-l asume și să-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun și sănătatea publica a comunității, pe care o reprezentăm și din care facem parte, ar trebui să primeze în fața oricărui calcul electoral mizerabil, cinic și lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, a scris Mariana Rădulescu.

Aceasta spune că DSP Timiș „face tot ce este omenește posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19”, detaliind că instituția este supraîncărcată de sarcini și obligații, personalul fiind insuficient în situația actuală. Angajații DSP muncesc, conform directoarei instalate pe 10 martie, minim 14 ore pe zi, șapte zile din șapte, de aproximativ de cinci săptămâni.

„Nu ne-am plâns niciodată și nici nu am pasat responsabilități. Din contră, ne-am asumat toate sarcinile profesionale și le-am dus la îndeplinire, în timpi reali, așa cum am știut mai bine, în folosul comunității și al beneficiarilor noștri. Vă rog pe toți să înțelegeți că și noi, cei de la DSP Timiș, suntem oameni. Nu suntem roboți! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public și nici nu vom accepta sa fim vinovații de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor”, mai spune mesajul directoarei, care a mulțimit managerilor de spitale și șefilor de secții clinice din județul Timiș pentru implicare.

O adevărată echipa, un monobloc, un interes comun! Totodata, gândurile mele bune merg și către cadrele medicale, medici de familie și doctori de pe sectiile clinice, care au înțeles bine situația actuala, au gestionat neajunsurile și care, ora de ora, luptă alături de angajatii DSP Timiș, sa țină lucrurile sub control și sa limiteze, cât mai mult, pierderile de vieți omenești”, a încheiat Rădulescu.

Ad

Exit mobile version