spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăDezvaluiriSponsorul principal al USR, cumnatul unui lider pro rus din Moldova: ASASIN...

Sponsorul principal al USR, cumnatul unui lider pro rus din Moldova: ASASIN ÎN LEGE

-

Cinci firme, patru fiind din MHS Holding aparţinând omului de afaceri Michael Horst Schmidt,  au făcut donaţii în 2016  pentru USR, acestea totalizând 130.000 de lei. Este vorba despre MHS Truck Bus SRL – 50.000 de lei. MHS Otopeni Truck Bus SRL – 22.000de lei, MHS Leasing and Rentig SRL – 22.000 de lei, MHS Truck Service SRL – 21.000 de lei şi Rhennania IMMO SRL – 15.000 de lei.

- Reclama -

Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria România, prieten cu Klaus Iohannis şi  finanţator al campaniei acestuia din 2014, este căsătorit cu Veronica Usatîi, sora lui Renato Usatîi, lider pro rus din Republica Moldova, primar al orașului Bălți.

Atât Uniunea Salvaţi Bucureştiul, cât şi Uniunea Salvaţi România, au primit în 2016 donaţii confidenţiale în sumă totală de 152.246 de  lei.

Fostă angajată Lukoil, Veronica Schmidt, soţia în vârstă de 33 de ani a milionarului Michael Horst Schmidt (56 de ani), l-a găzduit pe Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidențiale din 2014 în locuinţa familiei din Bulevardul Primăverii  unde îşi au resedința.

Interesant este că Renato Usatîi a susținut demonstrațiile #rezist din Piața Victoriei la care au participat mulți membri USR.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ VIDEO/ Ciudatele conexiuni rusești ale manifestației din Piața Victoria: Liderul pro rus din Moldova, sora, Izvestia și Iohannis

Numele lui Renato Usatîi a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul raider asupra băncii moldovenești „Universalbank”.În noiembrie 2014, postul de televiziune Antena 1 a realizat un interviu video cu bancherul rus Gherman Gorbunțov, în care acesta mărturisește că la comanda lui Usatîi, asupra persoanei sale s-a comis o tentativă de omor, în el fiind trase opt gloanțe. Usatîi a negat orice legătură cu tentativa de asasinare asupra lui Gorbunțov și susține că, din contra, ar fi colaborat cu poliția pentru arestarea lui Gorbunțov, care, la rândul său ar fi fost dat în căutare de poliția din Republica Moldova.

Pe parcursul anului 2014 Renato Usatîi a făcut o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că dacă va ajunge la putere va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera dintre România și Republica Moldova. Tot el a declarat „Voi închide Ambasada SUA și voi face în loc un club de karaoke, dacă aceștia nu se vor purta cum trebuie. Și așa va păți orice ambasadă, dacă se va implica în treburile noastre”,[33] iar dintr-un comunicat al Ziarului de Gardă rezultă că Usatîi i-ar fi amenințat telefonic, făcând unele insinuări referitoare la securitatea vieții unui angajat al ZdG, dar și, ar fi afirmat că va face din ziarul Timpul – «gorodskaia golubeatnea» (n.n.: în rusă ~ hulubărie orășenească) și din Ziarul de Gardă – «restaurant „La plăcinte”».

Pe 28 noiembrie 2014, RISE Project a publicat un film documentar de investigație jurnalistică care-l prezintă pe Renato Usatîi drept protagonist în implicarea în tentativa de omor asupra omului de afaceri rus Gherman Gorbunțov și altele, demonstrând că urmele acestora pornesc de la Moscova și în Republica Moldova. Filmul are 44 de minute; investigația a durat doi ani și jumătate, pe parcursul cărora RISE a folosit mai multe tehnici jurnalistice, inclusiv incognito și înregistrări audio-video.Usatîi a declarat ulterior pe seama acestui film că a participat la filmări întrucât mergea vorba de un film artistic, ci nu de o investigație jurnalistică. El a declarat că: „Tot ce apare în film face parte din scenariu care l-am discutat înainte”.

DOCUMENTAR RISE PROJECT DESPRE RENATO USATÎI:

Presa de la Chişinău a dezvăluit relaţia directă, de familie, a lui Renato Usatîi, un om al Moscovei şi virulent anti-român, cu bunul prieten al lui Klaus Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt.

Între Klaus Iohannis şi Michael Schmidt este nu doar o prietenie ci şi o relaţie de afaceri: Automobile Bavaria a pus la dispoziţie primăriei din Sibiu numeroase limuzine în cadrul unui contract de comodat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img