spot_img
10.1 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăDezvaluiriSponsorii secreți ai USR-PLUS

Sponsorii secreți ai USR-PLUS

-

Bună parte din actualii senatori și deputați ai alianței recunosc în declarațiile de avere că au împrumutat anul trecut partidul pe care îl reprezintă cu sume între 20.000 de lei și peste 300.000 de lei. Curios, tot anul trecut, parlamentarii USR PLUS primesc și ei bani ca împrumuturi de la persoane sau firme. Majoritatea parlamentarilor ascund însă numele celor de la care au primit banii, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

RELATAREA RADIO EUROPA LIBERĂ:

Aproape jumătate din declarațiile de avere ale parlamentarilor alianței formate din USR (Uniunea Salvați România) și PLUS (Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate) conțin date din care reiese că senatorii și deputații celor două formațiuni și-au împrumutat partidele în 2020.

Investiția nu a fost una riscantă, pentru că în acest an aleșii își vor primi banii
înapoi de la Autoritatea Electorală, dacă instituția în cauză nu descoperă vreo
neregulă în declarațiile acestora.

Pe lângă banii dați ca împrumut la USR și PLUS, o parte dintre parlamentarii celor două partide susțin în declarațiile de avere și că au și primit împrumuturi, nu doar au dat în 2020. Ei scriu că au primit ”credite” de persoane și firme, dar refuză să menționeze cine le-a dat banii.

Un reprezentant al Agenției Naționale de Integritate ne-a asigurat că în declarațiile de avere trebuie precizat numele și prenumele persoanelor fizice care acordă împrumuturi persoanelor care completează declarațiile de avere. ”Se precizează acest lucru și în legea de organizare a agenției, dar și în ghidul de funcționare. Trebuie completat numele și prenumele, nu să se precizeze dacă este persoană fizică sau juridică”, ne-a transmis expertul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img